خدمات مدیریت طرح بر مطالعات پایه و تفصیلی و دوره ساخت خط انتقال پروژه تأمین و انتقال آب صنعت استان اصفهان از خلیج فارس

 

                       

      شرکت آب منطقه‌ای اصفهان            هرمزگان- کرمان- یزد- اصفهان                           جهت تامین آب صنعت اصفهان

 

 

با توجه به خشکسالی‌های اخیر و بحران کمبود منابع آب در استان اصفهان و به منظور تامین آب پایدار برای صنایع و سایر بخش‌ها، ایده نمک‌زدایی و انتقال آب از خلیج فارس به استان اصفهان در سطح مدیریت عالی استان مطرح شد و متعاقباً امکان‌سنجی انتقال آب از خلیج فارس به صنایع استان اصفهان در دستور کار قرار گرفت. بدین منظور، صنایع بزرگ و شاخص استان به شرح:

۱) فولاد مبارکه اصفهان،

۲) ذوب‌آهن اصفهان،

۳) اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان،

۴) پالایشگاه نفت اصفهان،

۵) نیروگاه برق شهید منتظری 

۶) سازمان همیاری شهرداری‌های استان اصفهان

به اتفاق هم اقدام به تاسیس شرکتی با نام “تامین آب اصفهان صفه”  نمودند که کارفرمایی طرح انتقال آب به صنایع استان  را برعهده گیرد و مدیریت این طرح بر عهده مهندسین مشاور زایندآب قرار گرفت.

 با انجام مطالعات مرحله شناخت در مدت بیش از یکسال و مقایسه و ارزیابی گزینه های متعدد ۷ گزینه به مرحله بعدی ارزیابی رسید و سرانجام گزینه برتر انتقال به طول حدود ۹۱۰ کیلومتر انتخاب گردید و برای بخش اول آن به طول حدود ۳۸۰ کیلومتر مطالعات طراحی پایه و تفصیلی به مدیریت شرکت مهندسین مشاور زایندآب در حال انجام است.

 

مطالعات طرح انتقال آب به فلات مرکزی ایران

 

 

شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران

اصفهان – چهارمحال بختیاری – یزد – کرمان

 

 

  • احداث سدی به ارتفاع ۱۸۰ متر از نوع بتنی دو قوسی با طول تاج ۴۴۰ متر و مخزن ۱۶۰۰ میلیون متر مکعب برای تنظیم و انتقال آب شرب به میزان سالانه معادل ۵۸۰ میلیون متر مکعب از قرار ۲۵۰ م.م.م برای اصفهان ، ۱۵۰ م.م.م برای یزد و ۱۸۰ م.م.م برای کرمان
  • بخش مشترک انتقال آب به سه استان : شامل ۵ خط لوله به طول هر خط ۶/۵ کیلومتر با قطر ۱۸۰۰ میلیمتر و ۳ ایستگاه پمپاژ با هد استاتیک مجموعاً ۵۶۵ متر که آب را تا دهانه تونل کوتاه با طول ۴/۶ کیلومتر و قطر ۵/۴ متر پمپاژ خواهد نمود. در خروجی تونل کوتاه سازه آب پخش با حجم حدود ۹۰ هزار متر مکعب احداث می گردد که آب را به استان‌های اصفهان، یزد و کرمان منتقل خواهد نمود.
  • خط اصفهان: از نقطه تقسیم آب، دو خط لوله با قطر ۱۸۰۰-۲۰۰۰ و به طول ۹/۳۸ کیلومتر آب را به ایستگاه پمپاژ چهارم اصفهان در غرب فرخشهر خواهد رساند. در این نقطه یک ایستگاه پمپاژ با ارتفاع ۱۲۰ متر و طول خط لوله ۷/۶ کیلومتر آب را تا دهانه تونل واقع در ارتفاعات رخ پمپاژ خواهد نمود. تونل رخ به طول۴/۱ و قطر ۵/۳ متر حفاری می‌گردد. پس از تونل نیز تعداد ۲ خط لوله ۱۸۰۰ میلیمتر به طول ۲/۱۳ کیلومتر آب را به باغبهادران محل برداشت آب تصفیه‌خانه آب اصفهان منتقل می‌نماید.
  • بخش مشترک یزد -کرمان: دو خط لوله به قطر ۲۰۰۰ و طول ۱۶۰ کیلومتر وظیفه انتقال آب تا امین‌آباد (پایان مسیر مشترک یزد -کرمان) را به عهده خواهند داشت در طول این مسیر یک ایستگاه پمپاژ با ارتفاع استاتیک مجموعاً ۲۱۰ متر وجود دارد.
  • خط یزد: از امین‌آباد تا یزد یک خط لوله به قطر ۱۸۰۰ و طول ۲۹۰ کیلومتر آب را بصورت ثقلی منتقل خواهد نمود.
  • خط کرمان: از امین‌آباد تا کرمان دو خط لوله با قطرهای ۱۸۰۰ و ۲۰۰۰ میلیمتر و طول ۵۳۴ کیلومتر آب را منتقل می‌نماید. در انتهای این مسیر دو ایستگاه پمپاژ با هد مجموعاً ۳۹۰ متر وجود دارد.

 

هدف از اجرای این طرح انتقال سالیانه ۵۸۰ میلیون متر مکعب آب از سرشاخه های رودخانه کارون به فلات مرکزی ایران است.
۲۵۰میلیون متر مکعب از این حجم به استان اصفهان، ۱۵۰ میلیون متر مکعب به استان یزد و ۱۸۰ میلیون متر مکعب به استان کرمان تخصیص یافته است.

 

سامانه انتقال آب از سد بهشت‌آباد به اصفهان

 

 

شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران

طرح انتقال آب به فلات مرکزی ایران در دو استان چهارمحال و بختیاری و اصفهان واقع شده است. از آنجا که بخشی از آب مورد نیاز استانهای یزد و کرمان نیز توسط این طرح تامین می شود، گستره طرح به دو استان مزبور نیز خواهد رسید. ساختگاه سد در فاصله ۵ کیلومتری غرب شهرستان اردل در استان چهارمحال و بختیاری و در ارتفاع ۱۶۱۱ متری از سطح آبهای آزاد قرار گرفته است. آبگیر سامانه انتقال در نزدیکی ساختگاه سد بوده و انتهای سامانه انتقال در استان اصفهان، بالادست سد چم آسمان،‌ در مجاورت شهرستان باغ بهادران قرار گرفته است.

 

 

 

 هدف از اجرای این طرح انتقال سالیانه ۵۸۰ میلیون متر مکعب آب از سرشاخه های رودخانه کارون به فلات مرکزی ایران است.

۲۵۰میلیون متر مکعب از این حجم به استان اصفهان، ۱۵۰ میلیون متر مکعب به استان یزد و ۱۸۰ میلیون متر مکعب به استان کرمان تخصیص یافته است.

 

ساماندهی رودخانه مطالعات مرحله اول و دوم طرح انتقال آب تونل چشمه‌لنگان از خروجی تونل تا دریاچه سد زاینده‌رود (پلاسجان)

 

شرکت آب منطقه‌ای اصفهان

جنوب فریدونشهر

بستر سازی، ساحل سازی و تتثبیت جداره ها، شیب شکن های مسیر و نوسازی بندها و پل ها

 

  • انجام مطالعات و طراحی هیدرولیکی و ارائه طرح تثبیت و ساماندهی رودخانه بادجان و پلاسجان در طول ۷۰ کیلومتر به منظور کنترل و تثبیت رودخانه و طراحی سامانه‌های برداشت آب از رودخانه در شرایط افزایش دبی و تغییر رژیم رودخانه
  • طراحی بندهای سنتی (نوسازی) و احداث بندهای جدید.

مطالعات مرحله اول و دوم طرح انتقال آب از تصفیه‌خانه باباشیخ‌علی به شهرستان دهاقان

700-3
 

 

 

شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

استان اصفهان، شهرستان دهاقان

خط انتقال آب شرب بطول ۵۳ کیلومتر به همراه ۳ واحد ایستگاه پمپاژ

هدف انتقال آب شرب موردنیاز شهر دهاقان و روستاهای اطراف مسیر خط انتقال تا افق سال ۱۴۲۰ می‌باشد. جمعیت کل شهر دهاقان و حوزه نفوذ تامین آب تا سال ۱۴۲۰ حدود ۴۱۰۰۰ نفر می‌باشد که بر این اساس نیاز متوسط سالانه آب شهرستان دهاقان ۸۶/۲ میلیون مترمکعب پیش‌بینی شده است. با توجه به اختلاف ارتفاع بالغ بر ۴۳۰ متر این طرح شامل سه مرحله پمپاژ و بیش از ۵۰ کیلومتر خط انتقال می‌باشد.

خطوط مطالعات بررسی و شناخت الگوی زمانی تقاضای شبکه و مشترکین و مدیریت بهینه مصرف آب

 

شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

پایلوت شهرک قدس در شهر اصفهان

  • بررسی پایلوت انتخاب شده برای مطالعات
  • بررسی انواع کنتورهای مناسب برای استفاده مشترکین خانگی و مطالعات مرتبط
  • بررسی انواع فلومترها و فشارسنج‌های قابل استفاده در شبکه و مطالعات مرتبط
  • ارائه روش تحقیق به منظور بررسی تاثیر تبلیغات و ادوات کاهنده مصرف در کاهش مصرف

استقرار DMA در شبکه‌های توزیع آب شرب از مقولات جدیدی است که امروزه در میان مدیران و کارشناسان بهر‌ه‌بردار شرکت‌های آب و فاضلاب مطرح می‌باشد. شرکتهای مهندس مشاور ایرانی طی سالهای اخیر توانسته‌اند به خوبی این تکنیک پیشرفته را با توجه به شرایط بومی ایران مورد استفاده قرار داده و در نقاط مختلف کشور به صورت نمونه به اجرا درآورند. نتایج مطلوب و رضایت‌بخش حاصل از اجرای موفقیت‌آمیز این روش به سرعت راه را برای توسعه کاربرد آن فراهم نموده است بنحویکه برنامه اجرای دائم آن در کل شبکه توزیع برخی شهرهای بزرگ دردست اقدام است. در تحقیق حاضر نیز در پایلوت شهرک قدس شهر اصفهان، مطالعات فوق در حال انجام است.

بازنگری در شبکه توزیع آب موجود شهر اصفهان

 

شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

شهر اصفهان

لوله های شبکه توزیع با اقطار ۱۰۰ تا ۱۴۰۰ میلی متر و بطول تقریبی ۴۰۰۰ کیلومتر مخازن ذخیره و شیرآلات و اتصالات لوله ها و شیرخانه ها.

مشاور ضمن بررسی و تحلیل وضعیت هیدرولیکی، سیستم انتقال آب و شبکه توزیع موجود را با استفاده از مدل رایانه‌ای شبیه‌سازی کرده و شرایط فعلی پروژه را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد. سپس در ادامه به ارزیابی اشکالات و نارسایی‌ها پرداخته و پس از مشخص شدن مشکلات و تنگناهای پروژه، راهکارهایی جهت حل مشکلات در افق‌های زمانی مناسب ارائه می‌شود و متعاقباً متناسب با نیازهای پروژه در افق طرح و وضعیت موجود، گزینه‌های مختلف اصلاح و توسعه طرح مورد بررسی قرار می‌گیرد.

لازم بذکر است جمعیت شهر اصفهان در شرایط فعلی در حدود ۱۸۰۰۰۰۰ نفرو در افق طرح بیش از ۳۰۰۰۰۰۰ نفر خواهد بود که پراکنش آن در محدوده‌‌ای به وسعت ۲۸۳۳۲ هکتار می‌باشد.